2008. április 11., péntek

Nemszeretem dolgok

Álljon itt egy hevenyészett lista azokról a nemszeretem dolgokról, amiket tényleg nem szeretek. Ez az összefoglalás szükségképpen hiányos és javarészt a héten történt, illetve az emlékezetemben jelenlévő és felszínen tartózkodó dolgok rövidke összefoglalója.
Nem szeretem a:
- Hazug, nem őszinte, két- vagy többszínű embereket. Aki mást mond a szemembe, és mást a hátam mögött, aki szembe barát, hátulról meg ellenség, akiből egyetlen őszinte gondolatot nem lehet kinézni. Becsülöm az ellenségeim, mert rájuk legalább lehet számítani.
- Az ész nélkül kötözködőket. Akikkel nem lehet értelmes vitát folytatni, mert  nem hallgat meg, tudomást sem vesz az érveimről, hanem  tulajdonképpen csak kötözködik. Ilyenkor inkább a háttérbe vonulok.
- Azokat, akik mindig mástól várják a megoldást, maguk nem akarnak semmit tenni, semmilyen ügy érdekében sem. Őket onnan lehet felismerni, hogy ez a fő érvük: Előbb X.Y csinálja meg a Z dolgot, utána majd meglátom, hogy tehetek-e valamit. Amikor valaki meg akar oldani egy problémát erre az a válasz, hogy miért ezt csinálják, miért nem inkább mást, ami őket jobban zavarja, viszont ők semmit nem tesznek semmiért, hogy jobb, vagy csak más lehessen.

Nincsenek megjegyzések: