2006. szeptember 26., kedd

Kommunizmus

Manapság gyakran hallani, hogy te kommunista! Ezt olyan szitokszónak szánják, ami fordított helyzetben vért kívánna. Ebből látszik, hogy az emberek nagy része mennyire korlátolt és ostoba. A kommunizmus a Wikipedia szerint:

A kommunizmus olyan társadalmi forma, amelyben minden tulajdont a közösség vagy az állam birtokol és valamennyi polgár egyenlően részesül a javakból többé kevésbé igényeik szerint.

Tehát ezt olvasva megállapíthatjuk, hogy a kommunizmus, mint gondolat jó. Egyetlen hibája  van, hogy működésképtelen, legalábbis nagy méretekben.  Csak kicsiben hajlandó működni, például kommunákban, vagy magát a családot is tekinthetjük jól működő kommunista sejtként.
Milyen furcsa gondolat az, hogy akik a legjobban tiltakoznak a kommunizmus ellen, otthon kommunizmust játszanak, csak ők nem tudnak róla.. :-) Amúgy gyakran eljátszom a gondolattal, hogy jó lenne kivonulni ebből a társadalomból és barátokkal tölteni az életet valahol, ahol magunk termelnénk meg azt, ami szükséges, nem lenne önzés és nem lenne bűn, nem kellene zárni az ajtókat és a gyerekeket ki lehetne engedni az utcára este is. Az önzést felváltaná az önzetlenség és mindenki annyira részesedne a megtermelt javakból, amennyire szüksége van. Kár hogy ez csak egy álom..


Nincsenek megjegyzések: