2013. december 4., szerda

Betörés

Sosem gondoltam volna, hogy pályám csúcsaként belekóstolhatok a bűnbe. Ha már úgy vesszük, egyszer már előfordult az, hogy betörtem ajtókat, de az egészen más aspektusban történt. Nincs is jobb egy kora reggeli betörés illatánál! Épp a munkába indultam volna, illetve már mozgásban voltam a célom felé, amikor felhívott a szomszéd, hogy menjek haza, mert a nej kirekesztette magát. Mint kiderült, nem elég, hogy kizárta magát, de még a kulcsa is az ajtóban volt, úgyhogy hiába volt nálam a sajátom, nem tudtam azt alkalmazni. Persze, hisz  a profik nem végeznek félmunkát. Latolgattuk a lehetőségeket, és meggyőződtünk arról, hogy csak erőszakkal hatolhatunk be a házba. Az ablakbetörés módszerét elvetettem, ugyanis a számba jöhető nyílászárók a másik oldalon meglehetősen veszélyesek, lelki szemeimmel már láttam, ahogy fejjel előre beleesem a kádba vagy noch da zu, a fajanszba lépek. Szóval maradt a nyers erő, a kerékkulcs és a bejárati ajtó üvege. Meglepően nehéz volt bejutni, rendesen kellett ütni, hogy engedjen. Viszont cserébe a lakás túlsó részén is találtam üvegszilánkokat. Remek dolog, hogy az ember a lebukás minimális kockázata nélkül gyakorolhatja a lakásbetörést..

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

lakatossal nem probalkoztal? :)

olcsobb

Sparhelt írta...

lakatost a környéken egy darabot sem ismerek, üvegest viszont igen.. :-)

Muzsi Attila írta...

Ez semmi. Engem megkért egy ismerősöm, hogy menjek haza hozzá és cseréljem le a zárat, mert beletört a kulcs, de sajnos be kell törnöm az ajtót. Ő közben munkába ment. Mentem is nagy vígan, be is csengetek a két szomszédhoz, mondtam nekik, ne ijedjenek meg, ha zajt hallanak, de ki kell cseréljek egy zárat és ahhoz be kell törnöm az ajtót. Nagyot néztek és azt mondták: "tőlem..."
Na de azután esett le nekem, hogy miért néztek akkorát rám, hisz ilyet senki nem mond, nem is gondoltam át, mit mondok. Még jó, hogy nem jöttek ki a rendőrök, nehezen győztem volna meg őket, hogy csak zárat akartam javítani.
Na de az ötlet nem rossz, aki szakmailag betörő, alkalmazhatja...