Lasagne - csak lazán. Mit lehet tudni erről a fogásról? Természetesen a legfontosabb az, hogy Garfield egyik kedvencéről van szó.Vasárnap a fent említett ételt készítettem. Rég volt már recept, álljon itt tehát ez az étel okulásképp:
A tésztához kell fél kiló rétesliszt, négy tojás, csipet só, és egy kevés víz. Az elegyből rugalmas tésztát gyúrunk, majd egy kicsit pihentetjük. A lehető legvékonyabbra nyújtjuk - ezt én géppel végeztem el. Biztos lehet kézzel is, de akkora profi azért nem vagyok. A töltelék részben besamel, részben darált sertéslapockából készült. A darált húst hagymán addig pirítottam, amíg szét nem esett, majd fűszereztem őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval és babérlevéllel. Kevés fehérborral addig főztem, míg majdnem megpuhult, majd sűrített paradicsommal fejeztem be. A megfőzött tésztát egy vajjal kikent jénai tálba rétegeztem, úgy hogy egy réteg húst egy réteg besamel kövessen. A legfelső rétegre besamel kerül, majd az egészre reszelt sajt. Sütőben, 200 fokon, 40-45 perc alatt készre süthető.
1 megjegyzés:
Ez így tök jó, de nincs benne miről lesz olyan igazi Garfieldosan buja a lasagne "fogyasztása"!
Megjegyzés küldése