2007. május 10., csütörtök

Egy buli utóhangjai

Hétvégén egy buliban voltam. A jeles esemény két távozó kolléga búcsúztatásának az ürügyén szerveződött, mintegy megemlékezésként az együtt töltött időkre. Minden rendes murinak vannak utóhangjai, ami rosszabb esetben a helyi és országos újságok rendőrségi rovataiban olvashatók, ez esetben viszont csak a saját fejemben fogalmazódnak csak meg. Ez nagy részben köszönhető a rendkívül toleráns szomszédoknak is, mert be kell vallani, időnként vígan voltunk, és hangosan énekeltünk, ami persze egy kívülálló szemlélődőnek egyszerű üvöltözésnek (Akár csak a vadszamár) tűnhetett. Ez utóbbi meg is hozta az égi áldást, ugyanis tudvalevő, ha üvöltöznek a szamarak, eső lesz. Az emelkedett hangulat fő forrása az etilalkohol volt, amiben a személyiségek jól oldódnak, míg vízben kevésbé. Hiába, ezek már csak ilyenek. Mindenesetre pár személyes tanulságot sikerült az egészből magam számára levonni. Egy csokor ebből:
  • A tömény szeszesitalok fogyasztása rendkívül káros a józanságra. Az alkohol felszabadít, de sok ember nem tud mit kezdeni a hirtelen jött szabadsággal. A sör valószínűleg jobb partiital, mert igazán nagy mennyiséget nehéz belőle meginni, béka nő a hasunkba.
  • Csak úgy szabad elmenni valahová, ha vissza is tudunk jönni, vagy értelmesen el tudjuk magunkat foglalni. Sajnos koránkelő vagyok, ezért hajnal 6 órától, déli tizenegyig, amikor a többség kezdi visszanyerni a tudatát unalmasan tudnak telni a percek, még akkor is, ha netalán takarításba fognák.
  • A járulékos költségeket akkor kell beszedni, amikor mindenki már annyira a tudatánál van, hogy emlékszik arra, hogy hol és miért fizet. A kajához a hozzávalókat nekem sikerült beszereznem, ugyanis én voltam a főszakács, így a buli mérlege a számomra súlyosan deficites lett. De ezek szerint így jártam..
  • Mindig kell egy vészforgatókönyv, hogy mit tegyünk, ha esni kezd az eső, ha gőték támadnak ránk, ha albánok kérnek menedékjogot, vagy ha kiszáll a rendőrség.
  • Jó ha vannak közösségi szórakozási lehetőségek és valaki, aki ennek a lebonyolítását vállalja, mert nélküle klikkekre esik szét a parti, és a végén felmorzsolódik..
  • Jó előre gondoskodni arról, hogy aki ott alszik, annak hol legyen a helye. A felszabadult lelkek elég nehezen találják meg hajnal kettőkor a helyüket..
  • Nincsenek megjegyzések: