2009. február 1., vasárnap

Káposztás cvekedli

Azt hiszem egyet kell értenem Gordon Ramsay-vel az otthon főzésről alkotott nézeteiről. A legtöbb hagyományosnak mondott ízletes magyar étel hamar megvan és kevés aktív konyhaművészetet igényel. Tegnap a címben szereplő ételt készítettem ebédre. Ha eltekintünk a házitészta saját kezűleg készítésétől (ami szintén nem bonyolult feladat.) akkor egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető tésztaételt kapunk eredményül. A káposztát le kell gyalulni és besózva kicsit pihentetni. Ezután kicsavarva levétől megfosztani. Kevés olajon cukrot karamellizálunk majd a káposztát rádobva összepároljuk az egészet. A kifőzött, és leöblített tésztával összekeverjük és azon forrón tálaljuk. Van aki úgy szereti, ha egy kicsit hagyjuk lesülni, hogy kialakuljanak a tésztánál oly kellemes 'res' részek. Cukorral és/vagy őrölt borssal meghintve már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések: