2013. szeptember 23., hétfő

Nem értem - lottónyertes

Olvasom az újságban, hogy megvan a lottónyertes és azt is, hogy Kelet-Magyarországi. Na puff, megint nem én nyertem, pedig még szelvényt is vettem. A hírben említik azt az érdekes mondatot, hogy az illető a saját számaival játszott. Na itt ütött szöget a fejembe a gondolat. Ugyan a személye még elvben nem ismert, de azt már tudják, hogy milyen minőségű számokkal játszott? De mit jelent az konkrétan, hogy saját szám? A lottóban tudomásom szerint 1-90-ig szerepelnek számok, amikre lehet tippelni. De az összes szám publikus, tehát nagyjából mindenki tisztában lehet velük, hogy úgy mondjam, közügy - közszámok. Mit jelenthet a saját szám? Előre lefoglalt számokat amikre más nem tippelhet? Hát, ha csak egy ötös volt, akkor ezeknek ilyen számoknak kellett lenniük. Ha meg olyan számok voltak, mint például a pi, a bolczmann állandó, vagy a gyök kettő, akkor komoly kétségeim merülnek fel a lottó tisztaságával kapcsolatban. Saját számok, mi?

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Annyit jelent, hogy kitöltötte a lottó-szelvényt kézzel, mint az állatok és nem gépit vett, ahol a gép random-generátora ad neked számokat.
Ennyit jelent a "saját számokkal játszott". Ezt pedig tudják a nyertes kiléte nélkül is, lévén el van tárolva a rendszerben, hogy az adott szelvény gépi-e.

Imádom, amikor minimum tudás nélküli emberek elkezdenek összeesküvés-elméleteket gyártani hőbörögve.

Sparhelt írta...

Szeretem, amikor emberek nem ismerik fel az iróniát.. Amúgy ez a saját blogom, ahol úgy hőzöngök és olyan összeesküvés elméleteket gyártok, ami nekem tetszik. Pont úgy, ahogy te kommentelsz ide..
(Nyilván ki lehet tölteni véletlenszám generátorral is egy szelvényt, de ez az oldal egy extrája. Miért kellene megjelölni a formban azt, hogy ezt a véletlenszám generátorral töltötték ki, nem kézzel. Mi különbség van a bejelölt 89 és a véletlenszám generátor által kiválasztott 89 között?)

Sparhelt írta...

Amúgy meg ha lehülyézel, legalább a neved vállaljad fel, mégha az nick is..