2009. május 26., kedd

Póker vagy ulti?

Pókerezni hívtak. Manapság megdöbbentő, hogy mennyire kezdenek elterjedni hazánkban az amerikai kultúrkör játékai, tevékenységei. Baseballt, rögbit (amerikai focit) játszunk, a hírekben kiemelik a NHL vagy a kosárlabda ligák szerepléseit, egyre másra alakulnak a pókerklubok miközben a hagyományos magyar értékeket sorra felejtjük el. Különös érzékünk van ahhoz, vagy inkább vágyunk mindig arra, hogy valakinek a seggét nyaljuk valamilyen értelemben. Most, hogy végre sikerült az egyik nagyhatalmat a kerítésen kívül tudni, rögtön a másik hátsójába dugjuk mélyen a fejünket. Értem én, hogy valakihez tartozni kell, de miért szükséges amerikaibbá válnunk, mint az amerikaiak? Miért kell pókereznie minden fiatalnak aki valamit is ad magára, amikor ott az 'ősi' magyar játék az ulti, ami legalább észjáték és meglehetősen bonyolult is, vagy esetleg a tarokk, amit nagyon kevesen űznek már manapság. Nem lesz ennek jó vége azt hiszem..

5 megjegyzés:

Netta írta...

haha, látszik nem texas hold'em-eztél még. Baromi izgalmas, és akkor lehetsz csak jó ha figyeled az ellenfeleket hogy játszanak. Mire hívnak, miket adnak meg, mennyire blöffölnek, stb.

Nekem lövésem sincs az ultihoz, nem is tudom ki játszik olyat? olyat vagy hol? Te tudsz egyáltalán?

Sparhelt írta...

Elméletben. Igazi agyjáték..

Sparhelt írta...

Amúgy meg ez valahol a gond. A mai gyerekeknek fogalmunk sincs az ultiról vagy a snapszerről, a texas holdem a nyerő, mert azt játsszák las vegasban is..

Netta írta...

lehet hogy jó az is, de ezt csomóan jáccák. Van csomó ilyen fizetős oldal is, de azért pénzbe nem... azt csak élőben néha :) neten nem. Ez a machopoker.hu tutijó. Kár hogy nem jössz, megtanítottalak volna... padavanom lehetnél ;-)

Sparhelt írta...

Lehetnék persze..