2008. január 16., szerda

Az igazi kakaó

Szeretem a kakaót, a jó, igazi kakaót. Régebben lustaságból az egyik legnagyobb élelmiszeripari cég instant termékét vettük, azt, amiből kell még egyet inni és a nyúlra fogni, de elhatároztam, hogy többet ebbe a hibába nem esem. Nincs is jobb az eredetinél, és szinte azonos erőfeszítés mindkettőből italt varázsolni, de míg az előbbi, a keverés után öt perccel alkotóelemeire válik szét, a hagyományos kakaó megtartja konzisztenciáját hosszabb időn keresztül is. A megfelelő arányok fontosak, bár ízlésfüggők. Egy teáskanál kakaóporhoz két teáskanál cukrot számítok, majd kevés forróvízzel elkeverem. (Lehetne forró tejjel is, de az némileg körülményesebb, és a víz is megfelelően kielégítő eredményt hoz, a lényeg úgyis az, hogy forró legyen.) Ha kész, akkor ízlés szerint hideg vagy meleg tejjel felöntöm, és már fogyasztható is. Ínyencek bolondíthatják kevés alkohollal, vagy tejszínhabbal is, de a reggeli rohanásban elég az így is kellemes ízű és frissítő alapváltozat is ..

Nincsenek megjegyzések: