Elhatároztam, hogy a hétvégeken, a szokásos egyébirányú szenvedéseimen kívül, megpróbálok egy kicsit a gasztronómiának is áldozni. A hétvégék úgyis azok a napok, amikor gasztronómiai kreativitásomat kiélhetem. Tegnap egy konferencián voltam, amit egy élelmiszeripari iskola kollégiumában tartottak meg. A hely nem hazudtolta meg önmagát, így az ebéd, ízvilág tekintetében, és tálalás szempontjából is igen jó volt. Kicsit levett belőle, az ős-szocialista időket idéző, igazi, hamisítatlan menzai étkészlet, de mindenhol kell lennie valami ellenpontnak. A menü hideg gyümölcsleves volt, ízlésesen tejszínhabbal és egy levélke mentával, a második Mogyorós rizs (Ezt egy homokozóformával tálalták ki, nagyon ízlésesen), egy szelet sertéshús, pikáns öntettel, egy szelet grillezett cukkíni és egy kevés őszibarack csatni. Ez utóbbiban nem vagyok biztos, bár mindenképpen barackból volt, nem tudom, hogy megütötte-e a csatni definícióját, de mindenesetre az egész összeállítás meglehetősen finom volt, és dekoratív. Ha ilyesmit esznek a diákok minden nap, akkor kezdem sajnálni, hogy nem ide jártam annak idején...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése