2007. január 17., szerda

Meghalt Mátyás király...

Meghalt Mátyás király, oda az igazság. Ez jutott eszembe arról a hírről, miszerint a független magyar bíróság enyhítő körülményként vette azt a tényt, hogy egy fiatalember a megengedett 90km/h sebesség helyett 250-nel hajtott egy közúton és mérsékelte a büntetését, mert a főnöke utasítására cselekedett. Gondolom ezek után külön köszönetet mondtak a főnöknek azért, mert csak az autó végsebességét akarta teszteltetni és nem mondjuk az aktív gyalogosvédelmet, mert ahhoz zebrán kellett volna gyalogost gázolni.. Amúgy elképzeltem, hogy hogy is lehetett az egész:
F: Béla, jöjjön be az irodámba, egy feladatom van a maga számára!
B: Igen, főnök!
F: Itt ez a német autó. Mondanak a népek akármit, hogy gyors, de ki hiszi ezt el manapság, valami kézzelfogható bizonyíték nélkül? Holnap azt mondja teszem azt a Helmut Kohl, hogy elkúrták, és nem kicsit, hanem nagyon, és csak Trabantokat címkéztek át Audinak, mert azok szavatossága már lejárt, és nem akarták, hogy a nyakukon maradjon, szóval maga most elmegy valami közütra, és lefotóztatja magát minimum 250-nel, de inkább többel! Mennyivel könnyebb lesz elhitetni az emberekkel, hogy ez nem Trabant.. Ezek a német autók olyan egyformák.
B: Na de főnök! Tudja, hogy ez szabálytalan, és én nem lennék rá képes. Ott az a sok ártatlan közlekedő, tudja, mindenkit hazavárnak..
F: Idefigyeljen! Azt még elnéztem magának, amikor nem akart velem eljönni drága éttermeket tesztelni. Azt is, amikor felemeltem a fizetését, és maga a különbözetet visszacsempészte az asztalomra, hogy magának nem jár, de ha azonnal nem megy el gyorshajtani, akkor ki van rúgva!!!
B: Hát, jó.. Hol az a kulcs?
Megértem a bíró döntését. Csak így történhetett...

Nincsenek megjegyzések: