2016. május 18., szerda

Rigók

Az jutott eszembe, hogy milyen piszok szerencséje van a rigóknak és úgy alapvetően az énekesmadaraknak, hogy a közvélekedés úgy tartja, hogy szép az a zaj, amit ők a puszta létükkel csapnak. (Persze nem mindenkinél, szegény nagyanyám például utálta a fecskéket, mert azok állandóan be akartak költözni a kapualjába, ezért ő változatos fecske elriasztókat készített létrákra applikált esernyőkből, illetve állandó negatív jelzőkkel illette az egész fecskefajt, pedig akkor még nem is volt divat a migránsozás. Ugyanakkor a rigókat viszont szerette, mindig beszámolt arról, hol is tart a növekedése a soron következő generációnak.) Mondjuk én rigót rendszerint a macska szájából látok kilógva közlekedni, ebből is látszik, hogy rendkívül lusta állatok, mert kell nekik a macskataxi vagy macskauber. Szóval a zaj, amit okoznak, sokszor jelentős, főleg, ha pajkosan kergetőznek a macskákkal a szomszéd kertjében. Épp tegnap jutott eszembe, hogy bezzeg ha valamiért régebben úgy döntünk, hogy a macskaszerelem hangját kedveljük meg, akkor tavasszal és ősszel a kora éjszakákon, vagy késő hajnalokon kint ülnénk a kisszéken és hallgatnánk a zenét - Te, hallottad? vagy - És ez milyen volt? Jól tolja! a rigókat meg utálnánk, próbálnánk megdobni valamivel, esetleg leönthetnénk vödör vizekkel meg effélével. De nem így van, a rigók biztonságban vannak, a macskákat meg próbáljuk elhajtani a háztól, ha nagy zajjal vannak. De azt hiszem tudom miért. Pusztán praktikussági oka van. A macskát könnyebb eltalálni, mint a rigót..

7 megjegyzés:

Sparhelt írta...

Vicces vagy, kétségtelen! :)
Nagyon szeretem a rigókat is, meg a fecskéket is, a macskákat viszont nem kedvelem, nagyon finnyásak.
És csak ne vetemedjenek az én rigócskáimra, mert megjárják! :)
Egyébként, örülök, hogy végre hamarabb megjelent a frissülőkben a posztod, nem egy nap után lehet látni, hanem alig 10 perce.
Hanem azt meg kell mondanom, hogy fura kommentelési modulod van, nem könnyű bejutni hozzád, regisztrálni kell.
Ez azért van, mert tartasz az illetéktelen kommentektől?

Sparhelt írta...

Nem, a Disqust használom, praktikussági okból. Sok helyen van ez még. Ez egy kommentkezelő rendszer, praktikus, mert egy helyen látom a kommentjeimet és tudok rájuk válaszolni, függetlenül attól, hogy a blogomba írom, vagy mondjuk a 444.hu alá. Olyasmi mint az indapass, egy regisztrációval sok szolgáltatást vehetsz igénybe vele. Sok blogmotor engedi a Disqus belépést a kommenteléshez.

Sparhelt írta...

A macska/rigó ellentétre csak az a megjegyzésem van, hogy a rigók nem ülnek az ölembe dorombolni, amikor tévét nézek, hanem összetojják a kocsim. Amúgy meg nem vagyok ellenükre, de győzzön a jobbik. :-) (Nem politikai értelemben véve.)

Sparhelt írta...

Nem lesz macskaszőrös a ruhád?

Sparhelt írta...

Oké, értem, van indapass-om, de a google szolgáltatás is elég sokrétű, ami a blogspotot is működteti.
Van blog.hu-s blogod is?

Sparhelt írta...

Fizikai törvény, hogy minden hatás megfelelő ellenhatást okoz. :-)

Sparhelt írta...

A vonzás törvénye érvényesül :)