2011. március 15., kedd

Grillproject


Már a tavalyi évben elkészült, de az idén támadt igény hatására kezdtem dokumentációs munkába a kerti grillt illetően. Mindenképpen egy többfunkciós berendezést szerettünk volna amin lehet húst sütni, de bográcsolni is. Szétszedhetőnek kellett lennie, hogy a tél viszontagságaitól megóvható legyen. A kereskedelemben forgalmazott hasonló funkciójú eszközök vagy túl drágák, vagy nem pont úgy valósították meg az álmainkat ahogy mi szerettük volna, így a készíttetés maradt mint egyetlen járható út.


A télire eltehető részek láthatóak. A bográcstartó keret, a tűztér fedővel, a grillrács és a két fokozatmentesen állítható rácstartó. Praktikus a zárható tűztér, mert így nem kell megvárni, hogy leégjen a fa, bármikor befejezhető a sütés, sőt, így a következő alkalomra is maradhat használható faszén.


A stabil része a sütőnek. A kő ebben a formában kapható, a lábak talpakon állnak és dűbelekkel vannak rögzítve az előre elkészített betonalapba.



A tűztér a helyén, a rácstartók a peremen.



A sütő használatra kész. A felső kereten lánc van karabinerrel, amivel a bogrács magassága állítható, ha nem grillezés zajlik. A rács magassága tetszőlegesen állítható.



A rácstartó közelről. A rögzítést sróffal oldottuk meg. A csavar egy betétlemezt szorít neki a sínnek, nem közvetlenül a sínt fogja meg. A lakatos szerint ez a megoldás stabilabb tartást ad.



A rácstartó sín, az egyik végén le van zárva, így a rácsot véletlenül sem lehet letolni a szögvas keretről.


Már csak a tűz és a hús hiányzik..

Nincsenek megjegyzések: