2010. augusztus 13., péntek

Parlagfű

Ha a  fű parlagon hever, hol hever a parlagfű? Hát, ahogy nézem lassan mindenhol. A rendszeres parlagfűirtó tevékenységnek a legcsekélyebb nyomával sem lehet találkozni szerte az országban, pedig adónk egy százaléka is erre a nemes célra fordítható. Igaz még egyetlen állami emberrel sem találkoztam aki a gyomot irtotta volna, a tevékenység ki szokott merülni a terület gazdájának a szekírozásával - jegyzem meg, teljes joggal. Mindeközben a fű tudomást sem vesz minderről és vígan tenyészik úton útfélen. Lassan már annyi van belőle, hogy el lehetne gondolkozni arról, hogy használni kellene valamire. Egy kutatást biztosan megérne, lehet hogy gyógyít valamit. Az orrdugulást például biztosan..

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Így van, a parlagfű az ürömfélék családjába tartozik, kiváló gyógynövény és likőrt is készítenek belőle. Egyébként gondozatlan földterületeken szaporodik főleg, hogy meggátolja a talaj kiszáradását. Tehát nem írtani kellene, hanem művelni a földeket.
Legalább annyi ember allergiás kutyára, macskára, meg tehéntejre, sőt a búzára is, mégsem írtjuk őket.

Még jóhogy.

:D

Sparhelt írta...

Megjegyzem a kutyát is és a macskát is irtjuk, ha vadon nő. Amúgy meg mindent nem lehet művelni, de legalább meg kellene próbálni. Ausztriában mintha nem láttam volna ennyit, igaz ott még az árokpartot is kaszálják..