A hűtő a huszadik század egyik legnagyobb találmánya. Lehetővé teszi az ételeink frissességének a megőrzését viszonylag hosszabb távon, mellőzve az egészségtelen tartósítási módokat, a sózástól kezdve a cukrozásig és a zsírban történő eltevésig bezárólag. Nem úgy a céges hűtőszekrény. Bár eredeti funkciója szerint itt is az ételek frissen tartása lenne a cél, mégis érdekes dolgok tenyésznek benne. A sok, különféle étel helyett változatos élővilág, flóra és fauna, különféle baktériumok és gombák, új és új életformák kezdenek kialakulni (és hamarosan akár szavazójogot is kérhetnének) változatos, inkább érdekesnek mintsem kellemesnek mondható szaghatás kíséretében. Egy ízben én dobtam ki egy hathetes nyers szarvashúst tartalmazó zacskót ami túlélt egy kb egy hetes áramszünetet is. A belseje már vadul tiltakozott a kidobásra tett erőfeszítéseinken, mi több rám is támadt. Az én belsőm is tiltakozott, de legyűrtem, és a csomag a kukában nyert végső nyugodalmat. De már megint mozgolódik valami a odabent. Igyekszem minél távolabb húzódni tőle..
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése