2010. február 25., csütörtök

Pionírok

Minden tiszteletem a felfedező emberé. Ma reggel jutott eszembe kávédarálás közben, hogy vajon ki kezdte el először pörkölni a kávét és hogy jutott el erre a felfedezésre, hogy így jobb? Tudatos döntése volt, vagy csak holmi kármentés, a leégett árukészletet mentendő? Ilyesmi juthat-e csak úgy az ember eszébe, hogy valami, ami nem eléggé jóízű a szüretelés után, az, ha lábasban félig elszenesítjük, pusztán csak ettől a művelettől jobb ízű lesz? A Kopi Luvak nevű kávéról már ne is szóljak, ami egy cibetmacskaféle emésztőrendszerében fermentálódik azelőtt, hogy az ínyencek bögréjébe kerülhetne. Ha az első pörkölésre nem is, de erre mindenképp kíváncsi lennék, hogy villan be ez egy egészséges ember agyába, hogy megkóstolja mi jön ki egy cibet hátsójából? Bár lehet, hogy erre azért mégsem vagyok kíváncsi..

Nincsenek megjegyzések: