2021. május 27., csütörtök

Zavar az erőben

        Zavart érzek az erőben! mondhatta ezt valamelyik bölcs vagy antibölcs az épp jubileumát ünneplő Star Wars filmben. Valahogy én is hasonló véleményen vagyok, amikor végre kiderült, hogy nem szimplán eltűnt a kölök védettségi igazolványa, hanem még nem került legyártásra. Ezt azután tudtuk meg, hogy a kb két hete beadott új kártya kérelmére válasz érkezett. Persze előbb a kötelező köröket végigfutotta ő is, kereste a kártyát mindenfelé, de senki semmilyen információt nem adott. Kiderült a kormányhivatal válaszából, hogy mivel tavaly lejárt a személyije és útlevele meg nincs, így nincsen azonosításra alkalmas igazolványa, így a védettségi igazolványt le sem gyártották. Egyúttal megjegyezték, hogyha elmegy egy okmányirodába vagy kormányablakba és új személyit csináltat, akkor meg fogja kapni a várt kártyát is. Ezzel kapcsolatban jutott eszembe pár kérdés, ami zavart okozott abban a bizonyos erőben. 

- Azt mondták, hogy amíg tart a vészhelyzet, addig ezek az iratok nem járnak le, tehát megújítani sem kell őket, mert érvényesek. A vészhelyzet majd valamikor ősszel fog lejárni, szóval addig érvényesnek kéne lenniük.

- Ez a menj el egy okmányirodába ez jó vicc és csak addig tarthat az örömöd, amíg meg nem próbálsz időpontot foglalni és rá nem jössz, hogy egy félórásra aposztrofált műveletre legközelebb augusztus közepén lehetne időpontod, de erről már írtam korábban.

- Illetve szó volt arról, hogy a lakcímkártyával a jogosítvány is alkalmas a személyazonosításra, nem csak a személyi és az útlevél. Jogsija meg van, így nem is gondolta ezt a személyi lejárást olyan drámainak. Akkor most a jogsi nem lenne alkalmas az azonosításra vagy épp a hivatal lenne tájékozatlan ebben az ügyben?

 

Nincsenek megjegyzések: