2013. július 10., szerda

Egérméreg

Nem a rágcsálók hangulatváltozásairól gondoltam írni, bármennyire is ez következne a címből. Szürke barátaink (vagy épp ellenségeink - ki tudja) azontúl, hogy a világot fondorlatosan, pándimenzionális lényekként irányítják, még kárt is okoznak nekünk. Bár lehet, hogy a károkozás ugyanúgy a hatalomátvétel egy módja náluk, de rágcsálásukkal, potyogtatásukkal és kontrollálatlan szaporodásukkal kétségbe ejthetnek akárkit. Még nálunk a cégnél is előfordulnak, ezért a gondnokság egérmérges dobozokat helyezett ki a legtöbb irodába. Kár, mert javasoltam volna a gabonasiklók alkalmazását, bár ennek az a kellemetlen mellékhatása lehet, hogy a kolléganők jobban megijednek tőle, mint az egértől, illetve a gabonasiklókra beköltöznek az indiai kobrák is, ami új munkaerő felvételét és rengeteg munkahelyi baleseti jegyzőkönyv kitöltését eredményezheti. Szóval semmi sem jó! A dobozok mérget tartalmaznak, ráadásul nagy betűkkel rá van ez írva, nehogy valaki zizinek gondolja és megegye. Ezért az egerek sem eszik meg, mert miért pont a mérget egyék, akikor vannak sokkal jobb és kevésbé ártalmas ennivalók is egy irodában. Bár kétség merült fel bennem amiatt, hogy esetleg megtanultak olvasni is a kis nyavalyások..

2 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

A ragasztó a megoldás. 20x20 centis vékony bútorhát hulladékra szoktam egérragasztót kinyomni, nagyon hálás, nemcsak a szemtelen egereket fogja meg, hanem minden egyéb csúszómászó bogarat is. De attól meg kell keresni a lyukakat, ahol bejönnek, mert annyira szaporodnak, hogy nincs annyi ragasztó a világon.
(tetszenek a bejegyzések...)

Sparhelt írta...

Ismerem a ragasztót, otthon használom is, hogy a gyümölcsfáimra ne mászkáljanak fel a hangyák, de úgy látszik ez nem cégkomfort errefelé. Örülök, ha olvasol. :-)