A tegnapi napon sikerült  felkeresnünk egy céges vacsora ürügyén a címben szereplő intézményt,  Budán a Lajos utcában. A hely patinás és nem is túl hivalkodó,  bevallottan magyaros konyhát visz. A hőmérséklet kellemes, van (és  kötelező) a ruhatár, a mellékhelységek normálisak és tiszták. Van  élőzene, de nem kellemetlen vagy hangos, és nem szól állandóan. A  zenészek repertoárja széles, először hallottam Quimby-t cigányzenekari  feldolgozásban, de volt Brahms, Strauss és a Vuk főcímzenéje is.  A  vendéglő II. osztályú, az árak is nagyjából ezt a szintet képviselik.  Hagymalevest ettem - csészében. A csésze tulajdonképpen tányér volt -  ez kellemes meglepetést szerzett a mennyiséggel, illetve hagymás  rostélyost grillezett zöldségekkel. A kollégáim közül fogyasztottak  halászlevet, haltálat, bélszínt és sertés szűzérméket. A saját ételem  ízletes volt, bár a rostélyos cipőtalp keménységűre sikeredett (nem  tudom, hogy ilyennek kellett-e lennie, mindenesetre én lettem az utolsó  az evésben és bizonyos darabokat kitartó rágás után végül egészben  nyeltem le) Nem kértem hozzá salátát, ez utóbb hibának bizonyult, mert  a grill zöldség és a hagymás cipőtalp együtt nagyon olajos volt és nem  bírom annyira a sok olajat. A párolt zöldség valószínű jobb választás  lett volna, de késő bánat. A halászlé szekció azt az információt adta,  hogy a lé nem volt kiemelkedő - igaz rossz sem, de a Megyeri csárda  leve azért veri. Mivel az én gasztronómiai szótáramból a hal teljesen  hiányzik, így ezt az állítást nem volt módom ellenőrizni. A szűzérmék  jól néztek ki, és az állítás szerint rendben is voltak. A bélszínről  nincs információm. Az adagok méretével sem volt gond, levessel és  desszerttel együtt alaposan belaktunk. A desszert csalódás volt, mert  bár a somlói galuska finom volt, tejszínként Tesco gazdaságos  felrázós-kifújós tejszínt tettek rá, ami öt másodperc múlva mindenre  hasonlított (itt nem részletezném mire) de tejszínre nem. Egy ilyen  renoméjú hely igazán megengedhetne magának rendes tejszínt, felverve,  nyomózsákból kinyomva. Most nem ültünk a mirelitraktár mellett, mint  annak idején az Építész pincében, így nem tudtuk meg azt, hogy milyen  alapanyagokból készült az étel, de rendben levőnek tűnt. A pincér  elfelejtette közölni, hogy kártyával nem lehet fizetni - ez némileg  kellemetlen volt - és nem derült ki számomra egyértelműen, hogy csak  most, vagy úgy általában sem. Ez egy csúf fekete pont az intézménynek -  igaz, később erős szabadkozást hallgathattunk ez ügyben. Illetve a  somlói tejszínje rontja le az értékelést. (A cipőtalpat nem számítom be  teljes súllyal, mert lehet, hogy ilyennek kellett lenni, a köret meg  egyértelműen az én hibám volt - igaz, a pincér mondhatta volna azt,  hogy nem ajánlja.) Mindent összevetve, látogatásra mindenképpen érdemes  a hely.
2012. december 19., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése