2014. november 11., kedd

Sramli csárda Soroksár

Az utóbbi időben annyit járok vendéglőbe mindenféle családi ünnepek alkalmával, hogy ihaj. Van egy olyan érzésem, hogy meglesz ennek még a böjtje. Na mindegy. Hasonló megfontolásból az egyik közeli hétvégén sikerült felkeresni a Sramli csárdát Soroksár szívében. Sohasem gondoltam volna, hogy tud létezni egy ennyire falusi hangulatú hely a fővárosban. De létezik - szóval ez mindenképpen kellemes meglepetés volt. Márton nap közelsége miatt a cél a liba lába, azaz a libaságok beható megismerése, így mindenféle libával dúsított étkek kerültek fel az asztalunkra. Mondjuk, ahhoz képest, hogy Márton nap tiszteletére kerestünk  vendéglátóhelyet, a libás ételek szerényen képviselték a jeles ünnepet, csak négy olyan fogás volt, ami mint heti ajánlat szerepelt az étlapon, amiből egy ráadásul desszertként nem tartalmazott ludat. Az adagok ízletesek és elegendőek voltak, a libacomb kukoricafánkkal és almás lilakáposztával című kompozíció igazán kellemesre sikeredett. A hús vajpuha volt, szinte elolvadt a szájban, rágni sem kellett, magától csúszott.  Előtte ragulevest ettem, az erőset külön kellett kérni és sajnálatomra régóta halott paprikák száraz tetemét és bolti kiszerelésű erőspista krémet hoztak - ami leginkább csak sós, de semmiképpen nem erős, arról nem is beszélve, hogy az embernek fogalma sem lehet arról, hogy ki és mivel turkált az edényben előzőleg - szóval ez volt az egyetlen csalódás. A mellékhelyiségek tiszták és temperáltak voltak, megfelelően ellátva folyékony szappannal és kéztörlési lehetőséggel. Az intézmény előtt télidőben tágas parkoló volt, ahol még ebédidőben is kényelmesen elfértek az autók. Lehetett kártyával fizetni, ami szintén jó pont. Érdemes hely egy következő látogatásra is, esetleg nyáron, amikor a kerthelyiség is kipróbálható. Erőspaprikát meg otthonról kell vinni és kész..

Nincsenek megjegyzések: