2013. április 25., csütörtök

Műkörmösök

Eddig abban a meggyőződésben éltem, hogy a műkörmös a világ egyik leghaszontalanabb szakmája. Hisz az embernek magától is nő teljesen valódi körme, így egy műköröm nem csak egészségtelen, hanem meglehetősen gusztustalan holmi azzal együtt, hogy teljesen tönkreteszi az alatta lévő természetes körmöt. Tehát az, aki ilyesmit készít, nem igazán szimpatikus a számomra. Ráadásul az a hír is járta eddig, hogy nem is számított egyetemi végzettségnek, így a műkörmösök a doktori disszertációk mélyreható elemzése helyett inkább mások, híres emberek és egyebek magánéletének mélyreható elemzésével foglalkoznak, kiszolgálva és a plusz szolgáltatással lefedve a vendégkörüket. Be kell vallanom, alaposan alábecsültem ezt a szakmát! Ez nem egyedi a világtörténelemben, hisz a Golgafrinchamiek is elkövették azt a hibát, hogy az összes műkörmöst, fodrászt, telefonmosót és dokumentumfilm készítőt felpakolták űrhajókra és kilőtték őket az űrbe - ki is pusztult a civilizációjuk. De nekem is rá kellett jönnöm arra, hogy mekkorát tévedtem. Ugyanis mást sem lehet hallani - ha földpályázatokról, trafik üzemeltetésről és egyéb, az állam védőszárnyai alá vett tevékenységről, amit vállalkozóknak adnak - arról, hogy a pályázatokon rendre műkörmösök nyernek. Ez nem lehet másképp csak úgy, hogy ezek a műkörmösök mégis tudnak valamit, amit mi nem. Én a legjobb tudásom szerint igyekszem végezni a munkámat, ami a szakmámnak csak egy egészen kis szeletét fedi le, eközben egy műkörmös meg virtuóz módon váltogatja az aktuális foglalkozását és közben mindenhez ért, legyen az földművelés vagy dohányáru kiskereskedelem. Azt hiszem pályát tévesztettem! Bár azt mondják váltani sosem késő..

3 megjegyzés:

Zotyov írta...

Azért, hogy hűek legyünk az igazsághoz a Golgafrinchamiek egy fertőzött telefonkagyló miatt halltak ki, nem a műkörmök hiánya végett :)

Sparhelt írta...

De ha úgy vesszük, hogy a haszontalannak ítélt szakmákat száműzték és ez lett a vesztük és a műkörmösök is rajta voltak a hajón, akkor puszta véletlen csupán az, hogy a piszkos telefonkagyló miatti fertőzés végzett a civilizációjukkal. A végzet ott keringett körülöttük, bármi lehetett volna a pusztulás oka - na bumm, most ez lett. :-)

Névtelen írta...

Ne bántsd őket! Ennek a sok iskolázatlan nőcinek is kell valami szép és fizető szakma. Elvégre nem ülhet mind egy szoláriumban, mert abból annyi nincs. De hiúbb (vagy laposabb?) nőtársaimnak legalább szebb a körme mint nekem, aki vágja és nem festi. Ó, mekkora álszentség! Vagy inkább felsőbbrendűség? Műköröm miatt lelaposozni sok nőtársam? Lehet leszbinek kellett volna mennem? Á, nem vagyok elég férfias. És már megint sztereotípia... hagyjuk az egészet :D