2012. június 5., kedd

Saures

Sváb napokat tartok. Nem csak Seafalcon bejegyzésére reagálok itt, már régebb óta érlelődik bennem a gondolat, hogy leírom magamnak az egyik kedvenc sváb ételem receptjét. Alapvetően disznóölési emlékeim vannak erről, friss húsból egészen más íze van az ételnek, mint abból, amit a  húsbolt polcairól emelnek le, ki tudja milyen procedúrák után. Hétvégén sikerült beszélnem a Saures nagy ismerőjével és pontosítottuk a receptet. Igazán pontos mennyiségeket most sem kaptam, de igazából azt hiszem nincs is rá szükség. Szóval az étel tulajdonképpen egy sertéspörkölt, babérlevéllel elkészítve, kicsit bővebb lére engedve. A végjátékban van itt is a lényeg! Lisztes habarást készítünk egy kanál mustárral és ezzel sűrítjük be az elkészült ételt, ezzel alakítva ki egy, a vadashoz hasonló állagot. Annak idején ezt krumplinudlival  (stupfnudli) ették vagy mostanság az  igényesebbek krokettel is falhatják. Azt hiszem én egy kicsit sok lisztet tettem bele, de az arányokon még dolgoznom kell. Krumplipürét csináltam hozzá, a krokettel nem volt kedvem most küzdeni. (A nudliról már nem is szólva. Ez lesz a mai ebéd, de már a tegnap esti kóstolásnál biztatónak tűnt a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések: