2012. január 27., péntek

Macskaolaj

Azon gondolkodtam, hogy mennyi pénzbe kerül havonta ez a két szeleburdi macska és ráadásul még nem is kedvesek velünk. Ha éhesek, akkor persze követnek bennünket, nagy szemekkel néznek és ezekből a szemekből csak úgy süt a helytelenítés és a megrovás. Ha ereje lenne a nézésnek, akkor megveretve kulloghatnánk el a macskatápot rejtő zacskó irányába, illetve ha lusták, akkor a hívásra sem jönnek, úgy kell őket előhozni a vacsorázótálhoz. Ha kedveskedni szeretnénk - azaz, a macskákat macskamódra kezelni - ami rendszerint azt jelenti, hogy ölbe szeretnénk venni és simogatni őket - rendszerint méltatlankodnak. A nagy egész egyszerűen faképnél hagy, miközben lesújtó pillantást vet ránk, a kicsi meg kiereszti az összes karmát és nyikorog is hozzá, miközben menekülni próbál. Ilyenkor jönne jól egy kis macskaolaj, legalább a nyikorgást megelőzendő. Azt hiszem, vennem kell majd egy palackkal..

2 megjegyzés:

hana írta...

És mennyibe kerülnek havonta? Kíváncsi vagyok. :) A mieink se ölbemacskák, vagyis a kicsi inkább, a nagyot csak én vehetem fel. Ő időszakosan szerelmes szokott lenni belém - most is éppen ilyen időszak van, ilyenkor együtt alszunk el, teljestesthosszal bújva, kéz a mancsban. :) Máskülönben a háló ajtajában alszik éjjel és napközben nem igényel semmi testi kontaktot, ha felveszem, hercegi méltósággal tűri, de persze murcogva dorombol.

Sparhelt írta...

Sokba. Több mint egy tízes havonta. De ha úgy vesszük, ők is a mi 'gyerekeink' és hát az ember nem nézi azt, hogy mennyit költ a kölkeire. Amúgy kb ugyannyira hálásak is érte..