2010. szeptember 9., csütörtök

Hibák

Vannak bizonyos hibák amiket rendre elkövet az ember. Vannak ebből régiek, amik zavaróak és lehetetlenné tesznek bizonyos dolgok folytatását és vannak az újak esetleg az újonnan előkerülő régi zavarok. Vannak amik ellen lehet küzdeni, vannak amik ellen kell és van ami ellen kellene de lehetetlen és van ami legyűrhető erőnek erejével. Ez utóbbi indított el bennem bizonyos gondolatokat. Vajon meg tud-e változni az ember úgy, hogy tudatosan figyel arra, hogy ne kövessen el ilyen hibákat? Lehet-e tudatosan figyelni egy életen keresztül? Bebetonozható-e ez az állapot, új pályára állítva az ember személyiségét, vagy ez csak egy álca amit valami vagy valaki kedvéért viselni fogunk, de alatta más bőr feszül? Azt hiszem újra elláttam magam gondolkodni valóval..

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem hibák nem léteznek, csak tapasztalatok vannak, igaz, van, akinek többször újra kell vennie a leckét, akárcsak az iskolában.
A "hibák" szerintem tanító célzatúak, ugyanis a hiba elkövetése ha szenvedéssel jár (bűntudattal, stb) akkor mindenképpen azt mutatja meg, hogy itt az ideje változnunk: lehet, hogy másképp kell látnunk dolgokat, lehet, hogy a hitrendszerünkkel van valami, vagy egyszerűen csak jobban kell szeretni magunkat.