2009. május 20., szerda

Önző leszek

Elhatároztam, hogy önző leszek. Eddig próbáltam figyelembe venni azt, hogy mit szeretne a másik, sőt, gyakran ezt helyeztem a magam érdekei elé, de a tegnapi nap eseményei rávilágítottak arra, hogy egy haszonelvű, csak magára gondoló világban vészes pazarlás ez a fajta hozzáállás. Ott ahol az ember nem várhat viszonzást vagy az, hogy akár csak a véleményét megkérdezzék, esetleg érdeklődjenek, hogy mi bántja vagy csak szemtől szembe álljanak és elmondják azt, hogy mi a bajuk vele - nos ebben a helyzetben minden tevékenységem a disznók elé vetett gyöngy csupán, üres, tartalom nélküli szenvedés, ami főleg nekem okoz kínt, hisz senki más nem törődik ezzel. A jószándékot átlépik, hisz mindenki csak magára gondol - minek is kellene mást figyelembe venni, ha saját haszon nincs belőle? Az, hogy a léleknek jó, ha egy másik lélek örül - ez ebben a dimenzióban többé már nem erény, hanem a gyengeség jele. Eddig gyenge voltam. Most azonban megfogadtam - minden más lesz ezután. Lélekre fogok gyúrni, kemény teknőspáncélt növesztek lényem ezen darabja köré és csak azt fogom nézni ami személy szerint nekem jó. Talán így jobban megbecsülhet, jobban a közösségbe fogad a többi páncélos lovag.

10 megjegyzés:

Netta írta...

hát... újabb jó tulajdonságod lesz. Tod ezek az olyan szeretni való dolgok... vagyis gondolom asszed azok. Majd ha ezt a próbálkozást meguntad próbálkozz meg a kedvességgel, hátha többre mész vele - egy próbát az is megérne.

A hirtelen felindulásból elkövetett iwiwtörlés is megvolt látom :) Ilyet már én is csináltam régen, mondjuk nekem volt is igazi okom rá.

Sparhelt írta...

Van ami megy, és van ami nem..
Okom nekem is volt rá. Azért mert valamit te nem tudsz attól még létezhet. (Nem volt hirtelen felindulás, már régebben gondolkoztam ezen.)

Netta írta...

mijaz hogy nem megy?? Szentem kevered a jópofizással. Nem vagy te oan reménytelen alak hogy ne menne... gyakorold otthon először a feleségeddel. Vigyél be neki egy csésze forrót teát :) vagy amit szeret. DE NE KÉRDEZD MEG ELŐTTE HOGY KÉR-E! Ha nem kéri megiszod majd te.

Sparhelt írta...

Akár hiszed akár nem, szoktam kedveskedni az emberekkel..

Netta írta...

hát nehezen hihető. De oké, hiszek én az ufókban is, akkor ebben is mostantól ;-)

Sparhelt írta...

A dolgok nem attól válnak valóssá, hogy hiszel-e bennük, hanem csak úgy, maguktól..

Netta írta...

nem bírod ki hogy ne oktass ki :)

Sparhelt írta...

Nem bírod ki, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó. :-)
De ezért szeretlek..

Netta írta...

ha ha ha! Azér egy :) jelet is sikerült ebbe a komoly posztba varázsolnod te páncélos lovag XD

Sparhelt írta...

Mintha nem nevetnék eleget..
Csak legfeljebb nem látszik.