2009. május 25., hétfő

Kirándulás Leóval

A szombati nap az utódok klubja azévi rendes rendezvénye alkalmából vonatfotózáson vettünk részt a Jászság szívében. A MÁV Nosztalgia Kft. a lelkes vasútfotósok igényeit szem előtt tartva lehetőséget biztosít arra, hogy valamely még működőképes ritkaságot természetes közegében lehessen megörökíteni. Mivel még sosem voltunk ilyen rendezvényen, így kapva kaptunk az alkalmon, hogy ránduljunk egyet ki. (Kiránduljunk.) 


Leó - A MÁV egyetlen működő Ward-Leonard rendszerű mozdonya.

Összességében élvezetes volt a túra, bár a szépen felújított harmadosztályú vagon a végén már igen kényelmetlennek tűnt, és a fotómegállások is elsősorban az igen elvakultak (elvadultak?) érdekeit elégítette ki. Szerencsére visszafelé már a szervezők is unták a rengeteg megállást,í­gy gyorsítottak a programon, Így még a kitűzött vég előtt megérkeztünk a Nyugatiba. A tanulságok:

  • Bár szeretek vonatokat fényképezni, de az igazi kedvenceim akkor is a gőzösök. Bár Leó igazán kitett magáért, de azért mégiscsak egy nagyra nőtt villanyvasaló.
  • Bár fényképezni amúgy is szeretek, de azért annyira nem, hogy a kedvem tárgyát tíz centinként megörökítsem. Készítettem pár jó (és kevésbé jó) felvételt Leóról, de ami sok az sok. A Leó a susnyásban, Leó fél méterrel arrébb, Leó a hídon, előtte, mögötte, az állomáson, az állomás előtt, alatt, felett, stb. Szóval kicsit unalmas volt nekem.
  • Jászberény egy unalmas város. Nem akarom a helyieket megsérteni, de milyen hely az, ahol a kocsmák is zárva vannak? Két kilométert gyalogoltunk a tűző napon míg egy nyitva tartó intézményt találtunk volna, és ott is csak sörözni tudtunk, mert a kaját csak órák múlva tudták volna kihozni. Igaz, ezt legalább előre megmondták. Örültünk volna egy lángososnak, vagy egy nyitva tartó büfének, de az ilyesmi csak az álmainkban szerepelt. Viszont így megtudhattuk, hogy milyen egy étkezőkocsiban enni. Jó.
  • A fotósok furcsa népek. Talán jó is, hogy nem érdekel ennyire az egész, mert így sokkal kevesebbet idegeskedem, pedig így is jut éppen elég..

Nincsenek megjegyzések: