2008. december 15., hétfő

Székelykáposzta

Az étel, ami csak nevében székely, gyakorlatilag nincs köze az erdélyi népcsoporthoz. Egyszerű, de igen ízletes, és könnyen elkészíthető és igen laktató étel - nem ördöngösség, épp a hétvégén főztem. Alapja egy jófajta sertéspörkölt, ahogy kell, lapockából, bő lére engedve. Amikor a hús megfőtt, tehetünk a majdnem kész ételbe kolbászt és/vagy különféle füstölt húsokat, majd belerakjuk a jófajta vecsési savanyúkáposztát (érdemes esetleg egy alkalommal átmosni vízzel, hogy ne legyen annyira savanyú) és még rövid ideig (kb 30 perc) kis lángon főzzük. Utolsó momentumként kerülhet bele tejfel, de ezt tálaláskor is beletehetjük. Hűtőben sokáig eláll, és a kapcsolatokkal ellentétben újramelegítve egyre jobbá válik..

1 megjegyzés:

dz írta...

"és a kapcsolatokkal ellentétben újramelegítve egyre jobbá válik.."

:)) Értékelem a megfogalmazás humorát, de láttam én már ennek ellenkezőjét is.