2008. február 29., péntek

Levél

Az a tapasztalatom az emberekkel, hogy bizonyos dolgok nagyon sokakat zavarnak, de csak kevesek tesznek is ellene valamit. A legtöbben azt mondják, hogy szóljon érte valaki más, addig ő átlépi a problémát, elmegy mellette, becsukja a szemét. Nem tudom miért van ez, talán az átkosból maradt beidegződés ez, ha olyasmit mondunk ami nem tetszik a rendszer hatalmasságainak, akkor jön értünk az autó és elvisz, esetleg ellehetetlenítenek az életünkben, és amúgy is jobb a békesség. Pedig ha nem vállaljuk fel legalább azt, hogy szólunk érte, minden marad a régiben. A hatalom és a hivatal szükségszerűen vak. Ehavi utolsó kakásvödör rugdosási akciómra épp tegnap került sor, mikor is levelet írtam a Magyar Közút Kht-nek a 2/A út mellett tapasztalható hibákról. A levél:

Tisztelt Ügyintéző!

Az alábbi panaszaim lennének a Közút Kht működésével kapcsolatban:
- A 2/b út M3-felőli 2/A lehajtójánál, már lassan több hónapja egy jelentős méretű, a forgalom biztonságát veszélyeztető kátyú található, a lehajtó külső ívén. Világosban nem probléma az elkerülése, de sötétben problémás. A 2/A úton rendszeresen kátyúznak, ez azonban valahogy eddig kimaradt.
- A 2/A kátyúzásaival kapcsolatban a törmeléket formás kupacokban halmozták fel a padkán. Miért nem lehetett a technológiai hulladékot a munka befejezésével eltávolítani?
- A 2/A út sződligeti részén egy még ősszel, tél elején történt teherautó-baleset törmelékei még mindig az út menti árokban találhatóak. Kérem intézkedjenek az eltávolításukról.
- Bár tudom, hogy az út menti szemetet nem Önök helyezik el, de Önök tudnák összeszedni. Az út rendkívül ápolatlan benyomást kelt, noha állítólag gyorsforgalmi út, mégis toldozott és foldozott, és az útpadkán jelentős szemétmennyiséggel megáldott.
- A kátyúzás minőségével kapcsolatban: Személyes tapasztalatból tudom, hogy nyugat Európában nem kiemelkedően megterhelő mérnöki feladat a kátyú szintjének és a környező út szintjének azonos nagyságúra beállítása. Úgy vélem, hogy ez egy gyorsforgalmi útnál elsőrangú szempont lehet. Kérem tegyenek meg mindent azért, (oktatás, minőségellenőrzés, stb.) hogy ez idehaza is megvalósulhasson és az út valóban megérdemelhesse a gyorsforgalmi jelzőt, és ne úgy nézzen ki, mint egy agyonfoltozott egyszerű kétszámjegyű főút!

Nincsenek megjegyzések: