2007. december 15., szombat

Mediterrán csirke

A mai ebéd mediterrán csirke volt. A receptje saját kútfőből jött, és úgy kezdtem hozzá, mintha oldalast sütnék. Hagymát vágtam karikára és olivaolajon megdinszteltem, Erre az ágyra helyeztem a megmosott csirke felsőcombokat, amiket utóbb besóztam. Saját levében párolni kezdtem, gyakorta átkeverve, nehogy leégjen. Fűszereztem kakukkfűvel és lestyánnal, és további sóval, majd egy fél üveg félédes fehérborral locsoltam meg, és ebben a lében főztem. Piros húsú grapefruitot pucoltam meg (a húsát ki kell fordítani a gerezdből) majd ezt is a pecsenye mellé zuttyantottam. Mikor majdnem kész lett, tepsibe raktam és egy negyed órát alufólia alatt, majd egy negyed órát anélkül sütöttem, hogy szép piros színt kapjon. Krumplipürével tálaltam..

Nincsenek megjegyzések: