2007. december 8., szombat

Magyaros konyha

Időről időre felmerül az ellentét a hagyományos 'magyaros' konyhaművészet és a reformerek között. Jómagam inkább az utóbbiak közé sorolom magam, és ez  a részemről abban merül ki, hogy nem ragaszkodom a szigorúan vett receptekhez, hanem különféle fűszerekkel dúsítva igyekszem az eredetit reprodukálni. Rendszeresen nézve a Tv Paprika műsorát felfedeztem, hogy a hagyományos magyar konyha szinte alig használ fűszereket, só, őrölt bors, és pirospaprika, és ezzel ki is merült a választék, a legtöbb esetben, pedig ott az a rengeteg izgalmas íz, és illat ami elérhető, ha nem csak a hagyományos, a megszokott dolgokat alkalmazzuk. Akik az étel magyarságát féltik ezáltal, gondoljanak bele abba, hogy a ma hagyományosnak mondott fűszereink valójában milyen eredetűek, és mi lenne a mai ételekkel, ha akkor valamelyik, mára sajnálatosan elfeledett reformer szakács bele nem teszi a paprikát, paradicsomot, egyebet az első ételébe. Úgy gondolom, a konyhaművészetünk úgy tudja megtartani az eredetiségét, ha képes változni, és változatos és ízletes ételeket tud letenni a jövő asztalára...

Nincsenek megjegyzések: