2007. december 5., szerda

Ékszert az ólba

Időnként az az érzésem, hogy gyöngyöt szórok a disznók elé, amikor úgy akarok mélyebbre evezni a gasztronómiai kreativitás óceánjában, hogy a közönség igazából csak zsíroskenyérre vágyik. Tegnap felkérést kaptam vacsora előállítására, tojásrántotta - virsli irányvonalon. Megkértek, hogy ne használjam kedvenc, ilyenkor alkalmazott fűszereimet (szójaszósz és balzsamecet) ezért próbáltam a szűkös költségvetésből a maximumot kihozni, (Vajon megpirítva a vöröshagymát, majd a sárgarépát, virslivel és kolbásszal, gyengéden oregánóval hintve - fűszertilalom végett - majd a habart tojás) de kiderült teljesen hiába. Az alkotott étel érintetlenül tornyosult a tálon, miközben csinálhattam egy új adag egyszerű tojásrántottát, vajon, megsózva. Ráadásul még le is szúrtak a virsli felhasználása miatt, azt ugyanis vízben kellett volna csak kifőzni. Minden alkotói vágyam elszáll ilyenkor.

Nincsenek megjegyzések: