2007. július 26., csütörtök

Index

Index. - Nem a leckekönyvről lenne szó, hanem arról a mostanság sokat hanyagolt négy (vagy több) kis sárga bigyótól, amit arra lehetne használni, hogy embertársainkat a szándékaink felől informáljuk, ha már részt kívánunk venni a közlekedésben, mint társas folyamatban. Úgy látom, hogy egyre kevésbé népszerű ez, és ennek számos oka van. Mik lehetnek ezek?
  • Talán képtelenek az emberek egyszerre több mindent csinálni. Nehéz dolog a kormányt fogni, figyelni az útra, beszélni Piroskával úgy, hogy a mobilunkat a vállunkkal szorítjuk a fülünkre, esetleg közben a közlekedésben résztvevőt szidni a fogunk között lágyan elmormolt szavakkal, és eközben egy kis mozdulatot tenni a bal kéz egyik ujjával, amivel úgyis a kormányt fogjuk. (Persze aki bal kézzel telefonál...)
  • Önző, egoista dögök lennénk, akiket a magunk dolga mellett semmi és senki más nem érdekel? Szükségtelenül feltartjuk és akadályozzuk a másikat esetleg balesetveszélyt teremtve azzal, hogy majd ő megoldja, ugyanakkor mélységesen fel vagyunk háborodva, ha egy ugyanilyen önző dög jön velünk szembe?
  • Talán csak feledékenyek vagyunk.
Azt hiszem, ha lehet választani, akkor az első vagy a harmadik pont lenne az, amit az emberek inkább a magukénak éreznének, de félek tőle, hogy az igazság inkább a második pontban van. Sajnos...

Nincsenek megjegyzések: